U petak, 09.08.2013. godine, restoran ‘’Gaj’’ i agencija Blumen group organizovali su posetu novinara iz poznatih beogradskih redakcija.
Novinari su bili u prilici da se oprobaju kao kuvari, prisustvujući pripremanju dva najpoznatija specijaliteta restorana ‘’Gaj’’, ali i da obiđu sve prostorije restorana i uvere se u vrhunske standarde prema kojima je posluje ovaj poznati beogradski restoran.
Restoran ,,Gaj” otvoren je pre skoro godinu dana u novom sjaju u prostoru nekadašnjeg istoimenog restorana, u ulici Vojvode Stepe 571 u Kumodražu. Sadašnji vlasnici želeli su da sačuvaju uspomene koje ih vežu za ovo mesto, ali i da iskoriste sve njegove prednosti.
Sama geografska pozicija mesta, s obzirom na to da je u pitanju najviša tačka u Beogradu, posle Avale, omogućava lep pogled na Beograd koji se pruža sa terase, a koja je i je favorit restorana, posebno u letnjem periodu.
Ono čime se restoran ponosi su naravno i specijaliteti koji su svakodnevno na meniju i sadrže lični pečat restorana, kako u nazivu, tako i u kombinaciji namirnica, pripremi i serviranju. Jedno od omiljenih predjela posetilaca restorana ‘’Gaj’’je: ,,Đeneralova dobrodošlica“, inspirisana lokacijom, tik uz spomenik Stepi Stepanoviću. Među specijalitetima su i: ,,Francuska lađa“, ,,Gajeva panorama“, ,,Kosmajska tepsija“, ,,Ćuretina s mlincima“ koja je pored ,,Kranč piletine“ najčešći izbor dama koje su gosti restorana.
A uprava i osoblje restorana ,,Gaj”, vodeći se motom: ,,Da se gosti osećaju kako kod kuće” uvek je na raspolaganju za svaku želju, savet, preporuku.