O nama

Blumen group d.o.o. je osnovan 1990. godine. Deset godina smo se uspešno bavili proizvodnjom i trgovinom, usavršavajući svoje menadžerske i komunikacijske sposobnosti. Od 2000. godine smo proširili sferu delovanja i nastavili da prenosimo stečena znanja iz oblasti komunikacija, odnosa s javnošću i marketinga drugim kompanijama. Danas iza sebe imamo više od dvadeset samostalnih autorskih projekata, sedam godina rada na unapređenju inovativnosti malih i srednjih preduzeća, više od 90 klijenata, sedam godina rada na projektima korporativne društvene odgovornosti, deset godina predanog rada u kulturi zbog koga smo prepoznati kao pioniri kreativnih industrija u Srbiji…. i – tim saradnika koji su obrazovanjem i radnim iskustvom specijalizovani u oblastima komunikacija, istraživanja, analiza tržišta, novinarstva, dizajna, marketinga i privrede.

Blumen group je agencija specijalizovana za strateško komuniciranje, tržišno pozicioniranje, marketing i odnose s javnošću.  U svom dosadašnjem radu negovala je dva osnovna pravca – konsalting  (pogotovo za  mala i srednja preduzeća) i projektno poslovanje  (osmišljavanje i realizacija projekata u oblastima u kojima imamo dugogodišnje iskustvo na tržištu).

Blumen group je pogotovo prepoznatljiv kao specijalizovana agencija za komunikacijski menadžment, odnose s javnošću, sponsorship menadžment i networking u oblasti kulture i umetnosti, kulturnih manifestacija, institucija i organizacija koje se bave stvaralaštvom u Srbiji.

Zbog toga smo u 2006. godini bili među prvim laureatima priznanja BIZART za strateško partnerstvo koje smo ostvarili sa  BITEF festivalom  u periodu 2002-2006. godine. Priznanje je ustanovilo Ministarstvo kulture R Srbije u saradnji sa USAID-om, sa namerom podsticanja novih mehanizama finansiranja kulture i razvoja jake, višestruke i održive veze između sektora kulture i poslovnog sektora.

Dobitnici smo i:

Žiri 11. izlozbe pozorišnog plakata i grafičkog oblikovanja dodelio nam je nagradu Sterijinog pozorja 2004. godine za plakat i katalog 37.BITEF-a. Dobitnici smo nagrade Privredne komore: „Kapetan Miša Anastasijević 2006“ – kategorija: najbolju  marketinšku kampanju u 2005. godini i Laureati nagrade 6. Scenskog bijenala (YUSTAT) za realizovanu PR kampanju (2006. godine).

Naša agencija imala je tu čast da, među trista prijavljenih radova na jubilarnom pedesetom Danu propagandista Srbije, odnese tri nagrade Udruženja ekonomskih propagandista Srbije: Priznanje za web sajt Hello, Serbia!, naš autorski projekat; Priznanje za odnos prema kupcima, za akciju „Knjige su u Modi!“, sprovedenu klijenta modnu kuću „Luna“ i Priznanje za on line projekat „Ja Za Kraljevo“, u kome smo bili deo izuzetnog, kreativnog tima srpske online zajednice.

Takođe, jedna  smo od pet agencija u Srbiji koju na svojim web stranicama preporucuje londonski TIMES:

Blumen Group Ltd. is an agency featured by Business City Guide/TimesOnline of London  http://www.bcglocations.com/Public_Relations@Europe/Serbia/Belgrade

Beograd, 11000 Radoja Domanovića 16 | office@blumengroup.rs