Komunikacija – važna menadžerska veština za postizanje cilja

XI Forum hotelijera

 

Nataša Pavlović Bujas održala je predavanje pod nazivom „Komunikacija – važna menadžerska veština za postizanje cilja“ na XI Forumu hotelijera u prostorijama Privredne komore Srbije u Resavskoj ulici. Ona je pred velikim brojem predavača sa fakulteta, vlasnika i menadžera hotela, menadžera prodaje i marketinga, istakla značaj kvalitetne interne komunikacije, ali i poznavanja velikog broja kanala i alata i sprovođenje integrisane komunikacione strategije.

„Želite da sve zainteresovane javnosti imaju povoljnu sliku o vašem hotelu, kompaniji ili organizaciji?! Onda se okrenite svojim saradnicima – zaposlenima u svojoj firmi. Postarajte se da budu informisani i zadovoljni, jer oni su pravi ambasadori vašeg rada. Svaku firmu definišu mišljenja i priče ljudi koji u njoj rade“, posavetovala je menadžere.

Ona je dodala da se realnost u kojoj radimo i komuniciramo izmenila, ali da je ta promena zapravo izazov i šansa, a ne problem, kako su neki skloni da je tumače.

„Radio, televizija i štampa nikada neće nestati i nema medija koji će ih sasvim potisnuti. Ali, verujem da nam je svima jasno da internet polako ali sigurno preuzima primat u informisanju i komunikaciji. Pametno korišćenje korporativnih online naloga je velika prilika da promovišete i učinite vidljivijom svoju kompaniju, kao i da stvorite odnos poverenja i lojalnosti sa klijentima“, objasnila je Pavlović Bujas.

Direktorka Blumen grupe je posavetovala prisutne da integrišu komunikacione procese u svojim kompanijama, tako da budu dosledni i fokusirani na iste ciljeve.

„Uspešni ste onoliko koliko su integrisane vaše komunikacije“,  je bio zaključak koji je upotpunio predavanje.

 

Beograd, 11000 Radoja Domanovića 16 | office@blumengroup.rs