IZVRTANJE TRADICIJE WEB DIZAJNA – DARK THEME!

Verovatno ste primetili da sve veći broj aplikacija i sajtova ne koristi klasično svetle teme (svetla pozadina, tamna slova itd.). Pa čak i Facebook i YouTube vam nude opciju „Dark theme“. To je estetski izbor koji je trenutno prepoznatljiv i alternativa je onome što obično viđamo kada pristupamo našim omiljenim web lokacijama ili aplikacijama.

Ako ste poklonik “tamne strane” i razmišljate o izradi web prezenacije za vaš biznis ili ličnu prezentaciju, valjalo bi da se zapitate da li je to pravi izbor za vas, bez obzira na lične sklonosti. Izgleda da je sve veći broj onih koji na pitanje “dark or white?” prednost daju prvoj opciji. Nesumnjivo je da mnogi sajtovi izgledaju vrlo sofisticirano, neki i dramatično, što je poželjno ako je to utisak koji želite da izazovete. No, postoje situacije kada je klasičan pristup poželjniji. Da li bi vam prijalo da gledate web sajt neke klinike ili ordinacije na kome preovladavaju tamne boje?  Pomisao nekako izaziva jezu, zar ne?

Dakle, koliko god da je primamljivo i izazovno odbaciti tradiciju, u prvom planu trebalo bi da bude utisak i doživljaj krajnjeg korisnika. Zapitajte se šta dizajn vašeg sajta poručuje, šta je to što treba biti zapaženo i  kakvu emociju izaziva. U skladu sa odgovorima, znaćete da li je prelazak na tamnu stranu web dizajna dobar izbor za vas!

May the force be with you!

Beograd, 11000 Radoja Domanovića 16 | office@blumengroup.rs