Da li rad od kuće postaje naša budućnost/realnost?

Pogođeni pandemijom virusa COVID19, početkom ove godine, većina ljudi se prvi put susrela sa radom od kuće. Iako je prvobitno predstavljen kao trenutni model rada, vodeće svetske kompanije poput Facebooka i Googla, ali i mnoge druge, najavile su da će se ovakav sistem rada primenjivati i u narednih 5 do 10 godina.

Do sada su sprovedena brojna istraživanja kako u Srbiji, tako i u svetu, a rezultati govore da se zaposleni, pogotovo majke nikako ne snalaze u radu od kuće!

Utisak je da se firme kod nas u Srbiji nisu prilagodile ovakvom tipu rada, već da se posao samo „odrađuje“. Sve funkcioniše mnogo usporenije. Zaposleni se trude, ali retko uspevaju da savladaju novu veštinu „rada od kuće“ i da se tome prilagode, pa samim tim većina preduzeća trpi i u ovom periodu posluje otežano.

Nekako, u Srbiji svi se nadaju da će se u septembru sve vratiti u normalu!

A šta ćemo ako zapravo u narednim godinama rad od kuće postane svima realnost ?

Naše višegodišnje iskustvo rada od kuće je i naša i vaša prednost. Da je moguće ostvariti vrhunske rezultate i pri radu od kuće, čak i tokom najtežeg perioda krize izazvane pandemijom pokazali smo u kampanji „Keep distance… Keep dreaming…“ koja je nedavno osvojila najprestižnije međunarodno priznanje IPRA Golden World Award 2020. Deo nagrađenih aktivnosti jeste i praktična brošura o radu od kuće, zasnovana na našim iskustvima, koja i vama mogu biti od koristi https://blumengroup.rs/?p=4504

Već ste čuli da je svaka kriza i prilika. Ovu nemojte propustiti, jer je ulaganje u vaš tim najvažnije ulaganje, pogotovo kada je kriza u pitanju, jer će upravo odatle doći inovativna rešenja za prevazilaženje krize.

Uvažavajući specifičnosti poslovanja svakog klijenta, mi vam možemo pomoći da :

– Uspostavite interna uputstva i pravila rada i komunikacije među članovima tima u uslovima rada od kuće i/ili kombinovanog rada;

– Uspostavite interne protokole za planiranje, praćenje i evaluaciju rada i rezultata,

– Ohrabrite i podržite članove tima  u efikasnom timskom radu u novonastalnim, promenljivim i neizvesnim okolnostima.

 

MI SMO BLUMEN GROUP – TIM KOJI SVE VAŠE IZAZOVE PRETVARA U POSLOVNE PRILIKE.

Pišite nam, pitajte nas, zakažite konsultacije: office@blumengroup.rs

Autor teksta: Mina Jančić, Social Media Manager

Beograd, 11000 Radoja Domanovića 16 | office@blumengroup.rs