Prva konferencija za novinare povodom početka Popisa poljoprivrede 2012

Dragan Vukmirović, direktor RZS (u sredini) i Vansen Dežer, šef Delegacije EU (levo)

U sredu, 1.10.2012. godine, u Pres sali Vlade Republike Srbije,  povodom početka ovogodišnjeg Popisa poljoprivrede, održana je prva konferencija za novinare Republičkog zavoda za statistiku i Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Prisutnima su se obratili direktor RZS, g-din Dragan Vukmirović, i šef Delegacije Evropske uniije u Srbiji, g-din Vensan Dežer istakavši tom prilikom ključna obeležja i značaj Popisa poljoprivrede 2012 za Srbiju i njene građane.

Popis poljoprivrede biće sproveden u periodu od 1.10.2012. do 15.12.2012. godine u Republici Srbiji, kao prvi sveobuhvatni popis posle više od 50 godina, a sa ciljem dobijanja sveobuhvatnog pregleda strukturnih karakteristika nacionalne poljoprivrede i formiranja, između ostalog, i Statističkog registra poljoprivrednih gazdinstava.

Popisom će biti obuhvaćeni, osim poljoprivrednih gazdinstava, i privredna društva zemljoradničke zadruge, preduzetnici registrovani u Agenciji za privredne registre za obavljanje delatnosti poljoprivredne proizvodnje, kao i crkvene i verske zajednice i obrazovne institucije.

U cilju blagovremenog informisanja o svim fazama i elementima predstojećeg popisa (pretpopisnim aktivnostima, aktivnostima u toku sprovođenja popisa i postpopisnima aktivnostima), građanima je na raspolaganju besplatna info linija 0800-103-103, a sve bitne informacije mogu se naći i na sajtu www.popispoljoprivrede.stat.rs.

 

 

 

 

Beograd, 11000 Radoja Domanovića 16 | office@blumengroup.rs