Aktuelno

Prostor u Deligradskoj 7 bio je mali da primi preko 400 zvanica, koje su, u petak, 25. maja 2012, bile prisutne na otvaranju izložbe i galerije ,,Nova Renesansa” velikog umetnika Radovana Trnavca Miće, a u čijoj organizaciji je učestvovala i agencija Blumen group.

Izložbi su prisustvovale mnoge poznate ličnosti iz sveta kulture i biznisa sa naših i stranih prostora. Posetioci su bili u prilici da vide najnovije radove ovog svetski priznatog umetnika, koji je do sada izlagao oko 1000 puta grupno u mnogim gradovima sveta, kao i sa najznačajnijim imenima XX veka, među kojima su Pikaso, Raušenberg, Lihenštajn, Vorhol i mnogi drugi.

Izložba, koja je otvorena do 10.juna 2012. godine, istovremeno je i najava projekta “Nova Renesansa”, koji ima za cilj intenzivniju promociju srpske likovne umetnosti  u svetu, predstavljanje mladih srpskih slikara i ponovno vraćanje srpskog slikarstva na svetsku umetničku scenu.  Deo projekta je i istoimena galerija koja je otvorena izložbom Radovana Trnavca Miće i u kojoj će priliku da izlažu svoja dela vrlo brzo dobiti i mladi umetnici.

 

 

Leave a reply