Nakon radionice o izboru pravih ljudi za tim

Da li su preporuke zaposlenih ili poslovnih prijatelja dovoljne na današnjem tržištu radne snage da odaberemo prave ljude za naš tim? Da li je fakultetska diploma, bez obzira kog stepena, sama po sebi dovoljna kao preporuka? Da li je to višegodišnje iskustvo na određenom poslu? Ili je entuzijazam onoga koji konkuriše za posao da uči ili krene u nove profesionalne izazove – a nema nikakvog, ili nema odgovarajućeg iskustva – potencijalno bitnija za poslodavca? Da li su intervjui za posao u onom tradicionalnom smislu reči – prevaziđeni, ili su testovi veštine i ličnosti praktičniji u odabiru pravih saradnika?

Ovo su samo neka od pitanja kojima smo se pozabavili na našoj radionici „5.05.-Afterwork“ čija je tema bila „Kako odabrati prave ljude za svoj tim“. I kroz diskusiju i kroz simulaciju intervjua za posao.

sonjaSonja Jovanović, ekspert u domenu ljudskih odnosa, prenela je učesnicima radionice lična iskustva iz svakodnevnog rada, od kojih je poslednjih desetak godina na poziciji direktora HR-a u firmi Ernst&Young. Praksa ove globalne firme u zapošljavanju naizgled se mogla učiniti „prevelikim cipelama“ za učesnike radionice, čiji je sastav – kada je u pitanju veličina firmi koje predstavljaju i resursi kojima raspolažu – bio izrazito šarenolik, ali efekat je sasvim suprotan. Pokazalo se i ovog puta da ne postoje ni „mali“ ni „veliki“, ni „globalni“ ni „lokalni“ kada su u pitanju dileme na koje svi menadžeri, direktori, preduzetnici neminovno nailaze kada je potrebno doneti konačnu odluku i odabrati saradnike.

Radionice Blumen Cluba zamišljene su upravo tako – da nas izvuku iz rutine svakodnevnog poslovnog okruženja u kome često nailazimo na čvorove. Blumen Club je prostor u kome deo svog vremena, nakon što zatvorimo vrata kancelarije, iskoristimo da učinimo nešto za sebe. Da izađemo iz poznatih zidova i u nekom novom ambijentu damo sebi novu šansu za kreativnost, motivaciju, za iskorak u neku novu veštinu, nov projekat, nova poslovna poznanstva ili ciljeve …

sviUkratko, Blumen Club radionice su zamišljene tako da nam omoguće iskorak u novo poslovno iskustvo, u nešto što može da nas inspiriše, ohrabruje, povezuje.

Osim za radionica “5.05. – Afterwork”, i interesovanje izazivaju i naše radionice “Ne ljuti se, čoveče!”  Stay tuned!