IPRA u Beogradu prvi put žirira najbolje svetske PR kampanje

Beograd će početkom jula ugostiti više od 20 međunarodnih stručnjaka u procesu žiriranja jednog od najprestižnijih nadmetanja u domenu odnosa s javnošću i komunikacija u svetu, za “IPRA zlatno priznanje međunarodnog udruženja za odnose sa javnošću” (IPRA Golden World Awards for Excellence 2017).

Ovim priznanjem, svake godine, u više od 25 kategorija,  Međunarodna zajednica PR profesionalaca nagrađuje najbolje radove svojih kolega. Istovremeno, biće odlučeno i o dobitniku prestižnog IPRA GRAND PRIZE 2017, kojim se posebno nagrađuje najbolji među najboljima.

Agencija Blumen group biće domaćin ovom događaju. Blumen group je inače dobitnik  IPRA zlatnog priznanja za kampanju Republičkog zavoda za statistiku “Popis je beleška za budućnost“, a istovremeno je prvi i do sada na Balkanu jedini dobitnik prestižnog IPRA GWA Grand Prize za 2012, za istu kampanju.

Prošle godine, Blumen group je ponovo bila finalista ovog takmičenja sa “Starim Rock Majstorima” u kategoriji “Event management”, što je čast ali i presedan u šest decenija dugoj istoriji ove institucije.

O IPRA

Međunarodno udruženje za odnose sa javnošću – IPRA (International Public Relations Association), začeto je pre 60 godina na inicijativu danskih i britanskih profesionalca da se sačini okvir za podizanje standarda i unapređenje prakse u oblasti PR-a u svetu. Formalno, IPRA je osnovana 1.maja 1955.godine u Londonu, gde je i sada njeno administrativno sedište. Ima više od 10.000 članova, profesionalaca iz oblasti komunikacija. Članovi ovog udruženja su pojedinci, a ne agencije ili kompanije.

bartBart de Vris (Bart de Vries), predsednik IPRA

Aktuelni predsednik i član Upravnog odbora od 2009, pre toga direktor najstarije holandske PR agencije ”Holander van der Mej”, za koju i dalje radi u svojstvu starijeg konsultanta.

 

 

zaklinŽaklin Pursel (Jacqueline Purcell), član Upravnog odbora IPRA

Član Upravnog odbora i više od 10 godina sudija u žiriranju IPRA nagrada, danas na čelu internacionalne kompanije sa sedištem u Londonu, koja se bavi odnosima sa javnošću.

 

 

filipFilip Šepard (Philip Sheppard), generalni sekretar IPRA

Generalni sekretar IPRA i bivši predsednik ovog udruženja, Britanac sa adresom u Briselu, Filip je ekspert za odnose sa javnošću i profesionalni  menadžer.

 

 

natasaNataša Pavlović  Bujas, osnivač i direktor agencije Blumen group, domaćina žiriranja u Beogradu, član je međunarodnog IPRA žirija od 2013. godine do danas.

Beograd, 11000 Radoja Domanovića 16 | office@blumengroup.rs