INSTAGRAM – sviđa se korisniku……i drugima

Dugo najavljivana promena na Instagramu sredinom novembra došla je i do korisnika u Srbiji.

Naime, instagram je u aprilu ove godine najavio pravu revoluciju na ovoj društvenoj mreži – broj lajkova na fotografijama neće biti vidljivi drugim korisnicima, kao ni broj pregleda videa.

Na svojoj koži od aprila to su osetili korisnici u Australiji, Brazilu, Kanadi, Irskoj, Italiji, Japanu i Novom Zelandu, a u Srbiji od 14. novembra počelo je ažuriranje instagram aplikacije. Ukoliko vi i dalje vidite lajkove sačekajte neko vreme, jer je promena i serverska i lajkovi će vam biti skriveni tj. brojač lajkova i video pregleda kad vaš nalog na serveru dođe na red. Ovo je globalni eksperiment u kojem učestvuju svi korisnici i na osnovu toga će biti donete konačne odluke o daljim koracima za razvoj ove situacije.

Prema rečima prvog čoveka Instagrama Adama Mosera do ovih promena dolazi je žele da postanu najbezbednije mesto na Internetu.

Brojna istraživanja su potvrdila da trka za što većim brojem lajkova već godinama poprima zabrinjavajuće proporcije i da “neuspeh” na društvenim mrežama može da ima loše dejstvo na mentalno zdravlje, naročito mladih ljudi.

Beograd, 11000 Radoja Domanovića 16 | office@blumengroup.rs