DOLAZI LI KRAJ ERE SELFIJA? POPARAZZI – nova mreža koja postaje pravi hit u svetu!

 

Kult selfija, posebno negovan na društvenoj mreži Instagram, pada u senku novog trenda – pokaži s kim si, umesto pokaži ko si.

Da li je Instagram dobio opasnog konkurenta koji već hara Amerikom?

Nova društvena mreža „Poparazzi“, čiji je fokus takođe na fotografijama, debitovala je u Americi i za samo dve nedelje zauzela prvu poziciju na App Store prodavnici.

Aplikacija je trenutno dostupna korisnicima i-Phone uređaja.

„Poparazzi“ društvena mreza je koncipirana tako da se na korisničkom zidu pojavljuju fotografije osoba koje su objavili njihovi prijatelji, tj. drugi korisnici te mreže, dok se fotografije koje su oni snimili (ne svoje, nego fotografije njihovih prijatelja) pojavljuju unutar sekundarnog taba. Selfiji su zabranjeni.

Osim nemogućnosti objave selfija, aplikacija ima još opcija, koje bi trebalo – na dobrobit korisnika – da smanje pritisak na njih da prikupe što više pratilaca, komentara i slično. Naime, na Poparazziju ne možete videti koliko pratioca imaju drugi korisnici, nema mogućnosti komentarisanja objava, a ne postoji ni mogućnost uređivanja slika pre objave!

Dakle – dobili smo novu mrežu, bez filtera koji ulepšavaju snimljene fotografije!

Prilikom objave fotografija prijatelja njima se automatski pošalje obaveštenje o objavi, no oni ne moraju prihvatiti da im se ta fotografija pojavi na njihovom profilu.

Za kratko vreme Poparazzi je privukao veliku pažnju i biće zanimljivo pratiti kako će korisnici prihvatiti aplikaciju u budućnosti, kao i hoće li privući Zuckerbergovu pažnju. Naime, osnivač Facebooka često inovira na osnovu drugih uspešnih, konkurentskih aplikacija, pa neće biti iznenađenje ako ove promene osetimo i na Facebook-u i Instagramu.

Šta vi mislite o ovom novom trendu? Da li je odzvonilo samopromocijama?