“Novi svet” i “Gospodin Foka”

Uz podršku opštine Vračar, Fondacija “ZRAK”, Omladinski kreativni centar “Bela Palanka” i Kancelarija za mlade Bela Palanka u okviru projekta “Novi svet” organizuju održavanje pozorišne predstave “Gospodin Foka”, Gordana Mihića, u režiji Aleksandra Krstića.

Predstava “Gospodin Foka”,  u izvođenju Dramske scene Centra za kulturu Bela Palanka, biće prikazana u sali Narodnog Univerziteta “Božidar Adžija” u Beogradu,  u utorak  6. decembra sa početkom u 20 časova.

Pored Udruženja belopalančana iz Beograda, izvođenju predstave prisustvovaće i učenici srednjih škola Vračara:  Treće beogradske gimnazije, Četrnaeste gimnazije, Tehničke škole „Bora Marković“, srednje muzičke škole “Stanković”, srednje muzičke škole “Mokranjac”, kao i srednje muzičke škole “Slavenski”.

Ova pozorišna drama prikazuje lutanje čovekovih misli u samoći. “Gospodin Foka je jedan od nesrećnika koji nije umeo da se oslobodi tereta usamljenosti i prigrli najveći dar sa neba – ljubav!”

Prikazivanje ove predstave samo je jedna u nizu aktivnosti projekta “Novi svet”, kao što su: predstava “Drvo života” u režiji Marka Stojanovića, posete deci ometenoj u razvoju i dr.

 

 

Leave a reply

Beograd, 11000 Radoja Domanovića 16 | office@blumengroup.rs