KREATIVNOST  I  KRIZA – RUKU POD RUKU!

Prethodnih nekoliko meseci smo bili suočeni sa globalnom krizom izazvanom pandemijom Covid19, kao i sa svim izazovima koje takva kriza nosi. Daleko od toga da je sve gotovo, sada treba razmišljati o tome šta i kako dalje. S obzirom da se ceo koncept rada i poslovanja ubrzano menja i da je rad putem interneta i na daljinu u fokusu većine kompanija, postavlja se pitanje umemo li na kreativan način prevazići i ovaj novi izazov pred nama?

 

Kreativnost kao pojam nije usko vezan samo za umetnost. Kreativnost je moćna vrlina koja nam omogućava da stvari sagledavamo u drugačijem svetlu, nalazimo nova rešenja, stvaramo nove procese. Da citiram Ajnštajna: „Kreativnost je inteligencija koja se zabavlja.“

 

Dakle, koliko god da su stvari komplikovane, teške, krizne…omogućite sebi da se zabavite. Prigrlite promene u krizi kao šansu da se menjate i razvijate, da na inovativan način prevazilazite prepreke, improvizujete, tražite nove puteve.

 

Ne postoji samo jedan način.

Potrebno je isprobati mnoge dok se ne nađe pravi. Nemojte terati sebe da na silu iznedrite rešenje, ali budite uporni, dajte sebi šansu da probudite kreativni potencijal koji sigurno imate u sebi. Dajte sebi šansu da iskoristite krizu za razvoj, ne za stagnaciju. Dajte sebi vreme i priliku da se opustite. Dopustite sebi da se zaigrate.

 

Kako probuditi kreativnost, možda se pitate?

Rekla bih da je jedna od važnijih stvari dopustiti sebi da se ona desi, dopustiti sebi da uvek postoji šansa da ćete praviti greške. Ipak, strah od neadekvatnosti ostavite iza sebe. Jednostavno – nastavite da radite, da stvarate. Imajte na umu da je svaki dan vaša lična kreacija, od načina na koji ste organizovali i ukomponovali lične i poslovne obaveze, do trenutka koji ste odvojili da se odmorite i posvetite sebi.

Ovi trenuci odmora, čak i onda kada ste prebukirani poslom i u krizi, mogu vam pomoći da probudite kreativnu iskru. Slušajte muziku koja vam pokreće dobro raspoloženje ako osetite da vas hvata nervoza, ili jednostavno – odšetajte do parka, udahnite duboko i posmatrajte svet oko sebe. Prirodu u svojoj raskoši, ljude…i videćete kreativnost na delu u svoj svojoj lepoti. Ako vam mirovanje ne prija, budite aktivni, trčite, vežbajte, osetićete se odlično i napuniti baterije za dalji rad.

 

Uživajte u umetnosti, koja god da vam je omiljena. Ne mora to da bude usko vezano za posao kojim se bavite. Bilo koje umetničko delu budi u ljudima i njihovu, možda zaboravljenu, kreativnost i želju za stvaranjem. Osetite taj naboj i prenesite ga dalje, u svoj život i svoj rad.

 

Da bismo vam ovaj proces olakšali, prenosimo vam neka naša iskustva na polju rada od kuće, koja možete pronaći u brošuri na našem sajtu https://blumengroup.rs/?p=4504

 

Naše višegodišnje iskustvo rada od kuće sada je i naša i vaša prednost! Da je moguće biti kreativan, stvarati i ostvariti vrhunske rezultate i pri radu od kuće, čak i tokom najtežeg perioda krize izazvane pandemijom pokazali smo u kampanji „Keep distance… Keep dreaming…“ koja je nedavno osvojila najprestižnije međunarodno priznanje IPRA Golden World Awards 2020

MI SMO BLUMEN GROUP – TIM KOJI SVE VAŠE IZAZOVE PRETVARA U POSLOVNE PRILIKE.

Pišite nam, pitajte nas, zakažite besplatne konsultacije: office@blumengroup.rs

 

Autor teksta: Anica Novak, Creative Director