Dodeljena prva stipendija u okviru akcije “Mozes ti, mogu svi!”

Akcija „Možeš ti, mogu svi!“ koju su u aprilu udruženim snagama pokrenuli DOBA fakultet, Unija poslodavaca Srbije, Udruženje studenata sa hendikepom i agencija Blumen group, u cilju povećanja i popularizovanja obrazovne inkluzije – dobila je svoj epilog!

DOBA fakultet dodelio je prvu stipendiju za online studiranje osobi sa hendikepom iz Srbije. Ovogodišnja stipendistkinja je Ljubica Vladušić, koja će se pridružiti studentima master programa Međunarodno poslovanje. Želimo joj mnogo uspeha u daljem radu i usavršavanju.

Dobitnica

Ovogodisnja stipendistkinja je Ljubica Vladusic iz Beograda.

Akcija „Možeš ti, mogu svi!“ deo je društveno odgovornog poslovanja DOBA fakulteta. „Zbog brojnih prepreka u svakodnevnom funkcionisanju, osobe sa hendikepom često spadaju u najneobrazovanije i ekonomski najzavisnije slojeve društva. DOBA online programi omogućavaju izuzetnu pristupačnost i fleksibilnost studiranja, uz dvadesetčetvoročasovnu tehničku podršku. Na našem fakultetu studenti sa hendikepom, dakle, nisu prepušteni sami sebi, ne susreću se sa svakodnevnim preprekama i mogu samostalno, od kuće da obavljaju sve svoje studentske obaveze”, istakla je direktorka DOBA fakulteta, Jasna Baloh.

Dodela

Svecana dodela stipendije u prostorijama Unije poslodavaca Srbije.

 

Vizija DOBA fakulteta, Udruženja studenata sa hendikepom, Unije poslodavaca Srbije i agencije Blumen group  je društvo ravnopravnih i aktivnih građana u kome su marginalizovane grupe osnažene da samostalno žive i odlučuju, u skladu sa svojim potrebama i ambicijama.