’’Blumen group” na svečanom otvaranju konferencije za odnose sa javnošću ’’Prilika 2012’’

U Novom Sadu je 29. i 30. novembra održana četvrta međunarodna konferencija Društva Srbije za odnose s javnošću – ”PRilika 2012” pod nazivom „Komunikacije pred izazovima promena”. Konferenciju je otvorila Nataša Pavlović Bujas direktorka agencije ”Blumen group” koja je ovogodišnji dobitnik dva prestižna svetska priznanja za odnose sa javnošću  ’’IPRA Golden World Awards for Excellence 2012’’ i ’’IPRA Golden World Awards for Excellence GRAND PRIZE 2012’’. Na početku konferencije pročitano je i pozdravno pismo predsednice Međunarodne asocijacije za odnose s javnošću IPRA – Johanne McDowell:

„Good morning to all participants in this, the 4th National Public Relations Congress taking place in Serbia. I am sorry I cannot be with you all in person but I am sure you will have a successful congress, judging by the calibre of your speaker line up.

I am particularly delighted to see that the Blumen Group, represented by their Managing Director, Natasa Pavlovic, has been asked to open the congress as a result of their success in our recent Golden World Awards which took place earlier this month in Istanbul.  We understand that this is the first time that a company in the Balkan region has been a recipient of the Grand Prize at GWA and we congratulate Natasa – who I had the pleasure of meeting a few weeks ago – and her team on their success.

I trust that this success will inspire other PR professionals in the region to compete in our prestigious awards programme in future.

On behalf of IPRA, I send warm greetings to you all and my very best wishes for a successful two days.

Kind regards

Johanna McDOwell“

Konferencija je okupila više od 180 stručnjaka iz oblasti odnosa s javnošću iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, a organizovana je sa ciljem da ponudi odgovore na pitanja kako se uspešno suočiti sa promenama i gledati u budućnost koja pred nama.

Učesnici konferencije imali su prilike da čuju predavanja i razmene iskustva sa vodećim svetskim i regionalnim imenima u oblasti komunikacija poput Paskala Beklera, potpredsednika MSLGROUP dela Publicis grupe; Tomasa Bauera sa Univerziteta u Beču; Luisa de Šorlemera iz Evropske asocijacije direktora komunikacije (EACD); prof.dr Dona W. Staksa sa Univeziteta u Majamiju; profesora Ernesta Herzoga iz Hrvatske; Duše Vidanović iz Europrotocol-a iz Slovenije, Majkla Dahlena, profesora sa Ekonomskog fakulteta u Stokholmu i jednog od vodećih međunarodnih mislilaca korporativnih i marketinških komunikacija.

Osim sticanja novih znanja ’’Prilika 2012’’ je bila i odlično mesto za druženje, zabavu i sklapanje novih poznanstava između PR profesionalaca iz celog regiona.

Više o utiscima sa konferencije na: http://www.lumiere.rs/blog_/prvi-utisci-prilike2012-u-praksi-prvi-dan/

Beograd, 11000 Radoja Domanovića 16 | office@blumengroup.rs